Leren zeilen

Diploma's JeugdzeilenDeelname aan het JeugdZeilPlan staat open voor jeugdleden van W.S.V. de Vecht die:

1. In het jaar de leeftijd van 8 jaar hebben bereikt
  2. in het bezit zijn van zwemdiploma A.

De opleiding wordt gesplitst in drie groepen:

1. groep CWO 1
  2. groep CWO 2
  3. groep CWO 3

Na het voldoen aan alle disciplines behaalt men het diploma.

Doel van activiteiten

1. De groepen 1 en 2 houden zich vooral bezig met het vertrouwd maken met de boot en het bijbrengen van de basisbeginselen van het zeilen.
  2. De groep 3 houdt zich bezig met het zelfstandig leren varen.
  3. Na het behalen van het diploma in groep 3 zullen de rest van de trainingsjaren een recreatief karakter hebben met enig wedstrijdelement.

Algemene bepalingen

1. Kinderen die willen deelnemen moeten beschikken over een Optimist.
  2. De lessen beginnen om 18.30 uur. Men dient dan opgetuigd te zijn om onmiddellijk te kunnen beginnen.
  3. Indien men tweemaal zonder bericht wegblijft wordt er aangenomen dat men te weinig belangstelling heeft en wordt men eventueel van de deelnemerslijst geschrapt.
  4. Kinderen zijn verplicht tijdens de lessen en trainingen een deugdelijk zwemvest te dragen.
  5. Deelname aan het Jeugdzeilplan is voor eigen risico.
  6. Deelname aan het JZP kan tot en met het jaar waarin het kind 16 wordt. Daarna kan het kind jeugdlid blijven van de vereniging.

Aanmelden kan via het Inschrijfformulier Jeugdzeilplan of door contact op te nemen met onderstaande coordinator van het JZP:

Mw. D. (Danielle) Koks-Oosterbroek

TEL. 06-43819326

jzp@wsvdevecht.nl

Na ontvangst van de inschrijving wordt bekeken of uw zoon/dochter kan deelne­men aan het J.Z.P. Hierover ontvangt u bericht voor de aanvang van de cursus.

Het kan voorkomen dat er te veel aanvragen zijn of dat er geen ligplaatsen beschikbaar zijn, waardoor uw zoon/dochter het aankomende seizoen niet mee kan doen. Het is dan raadzaam om uw zoon/dochter toch in te schrijven als Jeugdlid van W.S.V. “de Vecht”.

Het daaropvolgende seizoen kan uw zoon/dochter dan zeker deelnemen aan het J.Z.P.

Jeugdlidmaatschap incl. lidmaatschap K.N.W.V. € 28,50
Inleggeld € 12,00
Deelname aan het J.Z.P. per seizoen  € 30,00
Ligplaats op de haven (zomer en winter)  € 29,00