Diploma's Jeugdzeilen

Drie avonden in de week tijdens de zomermaanden treft u op de rivier de Vecht een groep kinderen aan die bezig zijn met het volgen van een zeilcursus.

De cursus wordt jaarlijks georganiseerd door de Jeugd Zeil Plan (JZP) commissie van W.S.V De Vecht en wordt gehouden zonder enig commercieel belang.

Wellicht zult u bij het zien van dit alles denken;… dit is misschien de hobby/sport voor mijn zoon of dochter…Vandaar onderstaande informatie.

Het J.Z.P. geeft een zeilcursus waarbij in het eerste seizoen de nadruk ligt op het vertrouwd raken met de boot en de elementen. Deze cursus wordt afgesloten met het diploma CWO 1.

In het tweede seizoen, als de kinderen reeds in het bezit zijn van het diploma CWO 1, wordt er aandacht besteed aan de technieken die noodzakelijk zijn om verantwoord op open water te kunnen varen. Deze cursus wordt afgesloten met het diploma CWO 2.

Na het behalen van beide diploma’s kunnen de kinderen dan deelnemen aan de groep CWO 3. De CWO 3 groep houdt zich bezig met het zelfstandig leren varen. Tevens worden zij voorbereid op het wedstrijdzeilen. Deze cursus wordt afgesloten met het diploma CWO 3.

U kunt ons ook op facebook volgen!

Locatiebord medium